wrapper

Akademia AIITC “Popuj dhe Kultura”

اللغة العربية في العالم، فرصة للتواصل الحضاري بين الشعوب

تيرانا: 03 / 04 / 2019م. اللغة العربية هي اللغة الأم لأكثر من 350 مليون نسمة في العالم، وإحدى اللغات…

"Çështja shqiptare nga pavarësia deri sot”, akademi kulturore në Hamburg (Gjermani)

Hamburg, 02.12.2018 Qendra Kulturore Islamike Shqiptare në Hamburg të Gjermanisë, në bashkëpunim me Institutin Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit…

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” prezanton rolin e Sheik Zayed në politikën e jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe

Shkodër, 05.11.2018 Themeluesi i Emirateve të Basshkuara Arabe, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan konsiderohet botërisht si një ndër udhëheqësit…

أكاديمية المركز "شعوب وثقافات" ينظم ندوة عن التراث الثقافي المصري

تيرانا: 30 / 01 / 2018م. نظمت أكاديمية المركز "شعوب وثقافات" لقاءها الحادي عشر حول: "التراث الثقافي في مصر، وأهميته…

نقوش الآثار الإسلامية تنشر لأول مرة في ألبانيا

تيرانا 12/05/2017 م قام المركز الألباني للفكر والحضارة الإسلامية بتدشين أول كتاب ينشر نقوش الآثار الإسلامية في ألبانيا. جاء تدشين…

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” zhvillon seminar mbi bioetikën islame

Seminari hodhi dritë mbi koncepte me të cilat spekulohet shpesh në emër të fesë me formën e interpretimit të tyre,…

Akademia e AIITC "Popuj dhe kultura" zhvillon takimin e shtatë

Koncepti i moderacionit përbën esencën dhe shpirtin e fesë islame, është rruga e zbritur nga Zoti për njerëzimin. Ishte ky…

Prezantohen për publikun shqiptar dëshmitë e rralla për piramidat në Bosnje

Për herë të parë vjen në Shqipëri zbuluesi i piramidave të Bosnjes, Dr.Semir Osmanagich, i cili prezantoi faktet shkencore që…

Akademia e AIITC “Popuj dhe Kultura” mbyll takimin e saj të pestë

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC), në synimin e tij për të kontribuar pozitivisht në kulturën shqiptare…

Akademia AIITC mbyll me sukses takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët e Italisë dhe revista arbëreshe "Lidhja" - Një kontribut i çmuar kombëtar jashtë Shqipërisë"

Ditën e mërkurë, datë 23.04.2014, Akademia e AIITC "Popuj dhe Kultura" organizoi takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2