wrapper

Çmimet AIITC organizohen çdo vit nga Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam.

 Ato përfshijnë tri kategori:

*Libri më i mirë i vitit në fushën e shkencës dhe të kulturës Islame

*Peizazhi më i bukur në penelat e piktorëve shqiparë

*Krijimi më i arrirë nga moshat e reja në prozë ose poezi :“E bukura në shpirt dhe në jetë”

 

Synimi i këtyre çmimeve është që të stimulojë të gjithë studiuesit dhe artistët e moshave të ndryshme, brenda dhe jashtë territoreve shqiptare,të cilët kanë dhënë dhe japin ndihmesën e tyre në fushën e shkencës, artit dhe kulturës islame. Secila kategori e çmimit përmban:

*Një certifikatë brenda një dosjeje që përshkruan motivacionin, për të cilin i jepet çmimi fituesit.

*Një medalje argjendi me peshë 100 gr.

*Një shumë, e cila varion si më poshtë:

*Libri më i mirë i vitit në gjuhën shqipe që ka tematikë nga fusha e shkencës, artit dhe kulturës islame: 3000 $

*Peizazhi më i bukur në penelat e piktorëve shqiptarë: 1500 $

*Krijimi më i arrirë nga moshat e reja në prozë e poezi, me temë “E bukura në shpirt dhe në jetë”: 500 $

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2