wrapper

Tiranë, 19.09.2019

Përfaqësues të Ambasadës së Palestinës zhvilluan një vizitë kortezie në ambientet e Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam, ku u pritën nga kryetari i Bordit Drejtues, Dr. Faruk Borova, drejtori i AIITC, Dr. Ardian Muhaj, dhe Përgjegjësi i Marrëdhënieve me Jashtë, z. Ubejd Osmani. Biseda e rastit u përqendrua në punën shkencore e studimore të këtij Instituti, projektet frytdhënëse në fushën e kulturës dhe qytetërimit islam, si dhe gamën e gjerë të botimeve në zhanre të ndryshme.

Ambasada e Palestinës përfaqësohej nga Konsulli i Ambasadës së Palestinës z. Karam Ferraj, dhe Sekretari i kësaj ambasade, z. Fatbardh Shegaj. Ata shprehën mirënjohjen për pritjen e ngrohtë dhe dëshirën për t′u njohur në detaje me veprimtarinë shumëdimensionale të Institutit, me qëllim thellimin e mëtejshëm të bashkëpunimit mes dy institucioneve.

Drejtori i AIITC, Dr. Ardian Muhaj, fillimisht, bëri një prezantim të shkurtër të sektorëve në të cilët AIITC është fokusuar, duke u ndalur më së shumti në konferencat kombëtare e ndërkombëtare, në fushën e projekteve dhe në gamën e gjerë të botimeve. Gjatë takimit u shkëmbyen ide konkrete për veprimtari të përbashkëta, me synim promovimin e vlerave të kulturës islame dhe sfidat e saj në kohët moderne.


Të dyja palët shprehën nevojën intensifikimit të marrëdhënieve si një mundësi e mirë për realizimin e projekteve me interes reciprok dhe krijimin e urave të reja lidhëse mes dy institucioneve në të ardhmen. Në fund të takimit, miqve të nderuar iu dhuruan edhe disa nga botimet me të rëndësishme të AIITC.

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2