wrapper

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam - Akademia AIITC “Popuj dhe Kultura”

Festivalet e kulturës arabe si mundësi e komunikimit ndërkulturor

Tiranë, 03.04.2019 Arabishtja është gjuhë amtare për mëse 200 milionë banorë në mbarë botën dhe një nga gjashtë gjuhët zyrtare…

"Çështja shqiptare nga pavarësia deri sot”, akademi kulturore në Hamburg (Gjermani)

Hamburg, 02.12.2018 Qendra Kulturore Islamike Shqiptare në Hamburg të Gjermanisë, në bashkëpunim me Institutin Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit…

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” prezanton rolin e Sheik Zayed në politikën e jashtme të Emirateve të Bashkuara Arabe

Shkodër, 05.11.2018 Themeluesi i Emirateve të Basshkuara Arabe, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan konsiderohet botërisht si një ndër udhëheqësit…

Trashëgimia kulturore e Egjiptit në fokus të Akademisë së AIITC “Popuj dhe kultura”

Tiranë, 30.01.2018 Akademia e AIITC “Popuj dhe kultura” organizoi takimin e saj të 11-të me temë “Trashëgimia kulturore e Egjiptit…

Publikohen për herë të parë mbishkrimet osmane në monumentet kulturore shqiptare

Tiranë, 12.05.2017 Me praninë e personaliteteve të rëndësishme të kulturës e shkencës në Tiranë u promovua libri “Corpus of Ottoman…

Akademia AIITC “Popuj dhe kultura” zhvillon seminar mbi bioetikën islame

Seminari hodhi dritë mbi koncepte me të cilat spekulohet shpesh në emër të fesë me formën e interpretimit të tyre,…

Akademia e AIITC "Popuj dhe kultura" zhvillon takimin e shtatë

Koncepti i moderacionit përbën esencën dhe shpirtin e fesë islame, është rruga e zbritur nga Zoti për njerëzimin. Ishte ky…

Prezantohen për publikun shqiptar dëshmitë e rralla për piramidat në Bosnje

Për herë të parë vjen në Shqipëri zbuluesi i piramidave të Bosnjes, Dr.Semir Osmanagich, i cili prezantoi faktet shkencore që…

Akademia e AIITC “Popuj dhe Kultura” mbyll takimin e saj të pestë

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC), në synimin e tij për të kontribuar pozitivisht në kulturën shqiptare…

Akademia AIITC mbyll me sukses takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët e Italisë dhe revista arbëreshe "Lidhja" - Një kontribut i çmuar kombëtar jashtë Shqipërisë"

Ditën e mërkurë, datë 23.04.2014, Akademia e AIITC "Popuj dhe Kultura" organizoi takimin e saj të katërt me temë: "Arbëreshët…

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2