wrapper

Metodologjia e historiografisë shqiptare në këndvështrimin e një historiani që guxon
Vërtetësia e fakteve historike të servirura nga historiografia shqiptare, ka qenë objekt diskutimi pas rënies së sistemit komunist. Nga një varg studiuesish të rinj vjen konstatimi që historiografia
Metodologjia e historiografisë shqiptare në këndvështrimin e një historiani që guxon
Vërtetësia e fakteve historike të servirura nga historiografia shqiptare, ka qenë objekt diskutimi pas rënies së sistemit komunist. Nga një varg studiuesish të rinj vjen konstatimi që historiografia
Vlerësohet numri 19 revistës “Univers”
Tiranë, 05.10.2018 Pas daljes nga shtypi të numrit 19 të revistës kulturore-shkencore “Univers”, redaksia e kësaj reviste u mblodh në ambientet e librotekës së Institutit Shqiptar të
AIITC prezanton ide të reja bashkëpunimi kulturor
Tiranë, 04.10.2018 Zgjerimi i bashkëpunimit kulturor dhe shkencor me partnerë vendas e të huaj është një nga përparësitë e punës së Departamentit të Marrëdhënieve me
Mbyll punimet seminari mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike
Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam dhe Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam, në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara, Sarajevë, organizuan në Shkodër, më 29
Së shpejti dhuratë për lexuesin dy vëllime me poezi nga Ibrahim D. Hoxha
Instituti shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka futur në rrugën e botimit dy vëllime me poezi të historianit dhe shkrimtarit Ibrahim D. Hoxha, shkrimtari i shumë veprave poetike dhe historike, mes të
Çmimi AIITC – Edicioni i njëmbëdhjetë
  Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam fton çdo konkurrent të marr pjesë në konkursin e përvitshëm “ Çmimi AIITC " i cili organizohet për të njëmbëdhjetin
Pazaret e vjetra shqiptare, si qendra të jetës social-ekonomike - Seminar me antropologen Armanda
Tiranë, 12.07.2018   Krijimi i qyteteve në vendet e Ballkanit ka kaluar në disa stade zhvillimi, sipas një organizimi social-eknomik, politik e fetar. Por Perandoria Osmane i dha një tjetër hov ndarjes
Së shpejti në botim përmbledhja me krijimtarinë e moshave të reja
Tiranë, 20. 06. 2018 Një buqetë poezish dhe esesh, të krijuara nga moshat e reja, vjen së shpejti në duart e lexuesve shqiptarë. Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ka nisur rrugën e
Përgatitet për botim numri 19 i revistës “Univers”
Tiranë, 04.07.2018 Me mbylljen e 6-mujorit të parë të vitit 2018, revista shkencore – kulturore “Univers” – botim i Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam (AIITC),
Së shpejti del në qarkullim monografia mbi historinë e Vilajetit të Kosovës
Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam ndërmerr një tjetër hap drejt botimit të veprave serioze në fushën e shkencës dhe studimeve. Bëhet fjalë për historinë e krijimit dhe
“ISLAMI NËPËRMJET HADITHEVE”, KOLANA MË E FUNDIT QË I SHTOHET LIBROTEKËS AIITC
Libroteka e AIITC, falë punës sistematike shumë vjeçare është pasuruar me tituj të rëndësishëm nga fusha të ndryshme, mes tyre edhe tituj me natyrë fetare islame, që hedhin
JONINA, NJË QYTET MUZE I VËRTETË
Dikur kryeqendra e Shqipërisë së Poshtme, sot qyteti i Joninës (shqip = e jona), gjendet në perëndim të Greqisë. Në këtë qytet historia dhe natyra jetojnë në harmoni të plotë
KONCEPTI I ESTETIKËS NË MENDIMIN ISLAM
Nga Ferid EnsarEstetika është përkufizimi bashkëkohor i përdorur për të treguar një prej degëve të shkencave humane që merren me të bukurën, si një prej koncepteve të
RILINDJA E GJIN ALEKSIT: Auron Tare fut në paketat turistike xhaminë e famshme të Delvinës,  KMSH
Sezoni turistik në jug të Shqipërisë, këtë vit do të ketë një risi. Për herë të parë, grupet e turistëve do orientohen drejt një prej monumenteve më të rralla
Hide Main content block

BOTIME TE REJA

Video

Rreth nesh

Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam (AIITC) është themeluar në vitin 1996, me vendim të Gjykatës së Tiranës nr. 143, datë 04. 03. 1996. Veprimtaria e këtij Instituti është e shumëfishtë dhe e larmishme në fusha të ndryshme si: shkencore, kulturore, studimore, botuese, informuese dhe dokumentuese. 

Lexo për më tepër

Lidhjet

radio

tv kontakt 2